Verschil Blend en Malt whisky

Blend whisky en Malt whisky verschillen wat betreft het proces niet veel met elkaar.

Het enige echte grote verschil is dat Malt whisky wordt gemaakt van gemoute gerst en geen andere graansoorten. Daarbij is een single Malt Whisky dezelfde whisky maar afkomstig uit 1 en dezelfde distilleerderij.

Gerst die gemout is moet je zien als de gerst wordt bevochtigd tot er een klein groen puntje uit groeit. Dat puntje groen zorgt voor heel veel smaak en extra suiker. Het plantje begint dus te ontkiemen en dat proces wordt gestopt door het te verhitten door bijvoorbeeld een turf vuur, wat dan ook weer heel veel extra smaak geeft of wat ook gebeurt is dat er aan het vuur zeewier wordt toegevoegd. En zo heeft iedere producent zijn eigen geheimen.

 

Een Blend whisky bestaat uit malt whisky('s) in combinatie met Grain whisky. En dan moet je over Grain whisky weten dat Grain whisky (graanwhisky) is gestookt uit om het even welke graansoort of een combinatie van graansoorten. Bijvoorbeeld tarwe, rogge, gerst of mais. Dit is vaak een goedkopere grondstof.

Ik zelf vind in Blend whisky vaak de smaak van de grainwhisky erg overheersen en zorgt ook vaak voor een wat minder lange smaak toon. Echter heb je natuurlijk fantastische blend whisky's een daarvan is bijvoorbeeld de Royal salut van Chivas Regal.

Wil je meer weten over alle soorten whisky's (Bourbon, Blend, Malt, Single Malt, Scotch Single Malt etc etc) klik dan hier

Beoordelingen

Whisky Fun

Films en Whisky

Whisky Feiten

Whisky Quiz

Whisky Picture of the Day

Whiskypedia Quiz voor Android

Download nu ook de Whiskypedia Quiz voor je Android:

 

Lekker koken bij de whisky: Kamadotime.nl

Bekijk ook eens de site van Leipe Shit Ouwe