Whisky en gezondheid

Waarom is whisky goed voor je gezondheid

Mark Twain: "Too much of anything is bad, but too much good whiskey is barely enough."

7 wetenschappelijk bewezen voordelen bij het drinken van Whisky.

 

Whisky helpt bij kanker

Dezelfde antioxidanten die gevonden worden in rode wijn en helpen bij het tegengaan van de gevoeligheid voor kanker, zijn te vinden in whisky. En zelfs in grotere hoeveelheden. In 2005 gaf Dr. Jim Swan een speech tijdens de EuroMedLab conferentie in Glasgow, waarin hij uitlegt dat het drinken van single malt whisky's nog beter voor je is dan rode wijn.

 

Whisky helpt als je wil afvallen

Schenk er gerust nog een in, want volgens LiveStrong.com bevat een glaasje whisky geen koolhydraten en vetten. Het is zelfs een van de beste alcoholische drankje die je kunt nemen als je wil afvallen. Minderen met koolhydraten is dus nog nooit zo leuk geweest.

Whisky gaat beroertes tegen en houdt je hart gezond

Volgens deze Harvard studie maak je minder kans op een beroerte door dagelijks een glas whisky te drinken. "It's safe to say that alcohol is both a tonic and a poison", aldus het onderzoek. Daarnaast verminder je de kans op een hartaanval. Let wel op, het gaat hier om kleine hoeveelheden. Een fles reken je daar niet onder.

Whisky werkt uitstekend bij een verkoudheid

Kijk, dit wisten wij dan al lang. Twee woorden: Hot Toddy.

Whisky helpt tegen dementie

Je zou het niet gelijk zeggen, maar één tot zes glazen whisky per week verminderen de kans op dementie. Volgens dit onderzoek uit 2003 hebben mensen die 1 tot 6 glazen whisky per week drinken de helft minder kans op dementie dan niet- of stevige drinkers.

Whisky is goed tegen de zenuwen

Inkoppertje misschien, maar ook hier is onderzoek naar gedaan. Naast het feit dat whisky goed is voor je hart, zorgt een glaasje er ook voor dat je bloed beter wordt doorgepompt en dat je hartslag lager wordt. Houd het wel bij één glaasje per dag, want anders werkt het averechts.

Whisky is goed voor de spijsvertering

Het hoge alcoholpercentage in whisky stimuleert de aanmaak van pepsine. En laat dat nu net een enzym zijn dat de je nodig hebt bij de spijsvertering. We noemen het dus niet voor niets een digestief.

Beoordelingen

Whisky Fun

Films en Whisky

Whisky Feiten

Whisky Quiz

Whisky Picture of the Day

Whiskypedia Quiz voor Android

Download nu ook de Whiskypedia Quiz voor je Android:

 

Lekker koken bij de whisky: Kamadotime.nl

Bekijk ook eens de site van Leipe Shit Ouwe